Inicio » Actualidad universitaria » Suspenden a tres directores de institutos de Mahón

Suspenden a tres directores de institutos de Mahón

El presidente Bauzá junto a la consejera de educación de las Islas Baleares, Joana M. Camps Bosch, han suspedido a tres directores de institutos por seguir las ordenes del consejo escolar de rechazar adherirse al TIL.

En un principio les suspendieron de directores pero ahora les ha llegado información que tampoco van a poder trabajar como docentes y que su plaza ya ha sido cedida a otras personas.

El sindicato de profesores de Baleares, STEI, interpreta esto como un acto de totalitarismo y represión que choca contra la comunidad educativa y luchan desde la consejería por acabar con el catalán en las aulas.

Como respuesta a esta decisión los profesores se plantean varías vías de actuación como manifestaciones, huelgas… para luchar contra estas imposiciones por parte del gobierno. Además, en un principio sigue en pie la huelga indefinida de no empezar el curso con el siguiente manifiesto:

Els docents no començam

COMUNICAT DE LA COMISSIÓ PERMANENT DE L’EXECUTIVA STEI

La comissió permanent de l’executiva de l’STEI, reunida en sessió extraordinària dimecres dia 7 d’agost de 2013 i ampliada amb companys i companyes de les Pitiüses i de Menorca, acorda:

  1. Convocar l’assemblea d’afiliats i afiliades de l’ensenyament públic del sindicat dia 2 de setembre de 2013 a la mateixa hora a cada una de les illes.

  2. Convocar vaga a l’inici de curs a l’ensenyament públic dia 13 de setembre.

  3. Convocar vaga indefinida o vaga sostinguda en el temps si l’assemblea d’afiliats i afiliades així ho decideix.

  4. Proposar als docents que, dins la primera setmana de setembre, es facin assemblees als centres per ratificar els calendaris de mobilització.

  5. Traslladar a la resta d’organitzacions sindicals i a l’assemblea de docents aquestes propostes per aconseguir un suport majoritari i la màxima unitat d’acció que obligui l’administració a negociar.

  6. Reiterar l’inici d’un procés negociador amb la conselleria d’educació, cultura i universitats que passi per la retirada immediata dels expedients sancionadors als directors i directores dels instituts de Menorca, petició ja formulada pels sindicats presents a la Junta de personal docent no universitari a un escrit enregistrat a la conselleria dia 1 d’agost de 2013. També demanam la retirada del TIL, de la llei de símbols, la recuperació de les plantilles, dels drets socials, laborals i econòmics tant del professorat funcionari de carrera com els del professorat interí. La recuperació de les mesures que afavoreixen l’atenció a l’alumnat i a la comunitat educativa i que tenien abans de les retallades duites a terme pel govern autonòmic.

Assemblea extraordinària d’afiliats i afiliades de l’ensenyament públic. 2 de setembre a les 18h

 

Para más información:

http://www.stei-i.org/cat/index.php?option=com_content&task=view&id=3935&Itemid=127

http://www.change.org/es/peticiones/consellera-d-%CC%81educaci%C3%B3-de-les-illes-balears-demanam-que-els-3-directors-de-ma%C3%B3-puguin-ser-a-les-aules?share_id=EoVIyqcYDc&utm_campaign=signature_receipt&utm_medium=email&utm_source=share_petition

 

Escrito por: Marta Serrano Martín

Directora y redactora. Futura periodista, feminista, lesbiana y activista. Intento frustrado de artista. Soñadora incomprendida. Mallorquina viviendo en Madrid. m.serranomartin@uniactualidad.es

Ver más posts


Más noticias